Συχνές ερωτήσεις

Οι ειδικοί της MOTORGLASS λύνουν όλες τις απορίες σας.

 • ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

  • Σε περίπτωση που πρέπει να γίνει αντικατάσταση του παρμπρίζ στο αυτοκίνητό μου, καλύπτομαι από την ασφάλειά μου;

   Εφόσον στο ασφαλιστήριο συμβόλαιό σας περιέχεται  η κάλυψη της Θραύσης Κρυστάλλων τότε η ασφαλιστική σας εταιρία θα αποζημιώσει το κόστος της αντικατάστασης, μέχρι το ποσό που αναφέρεται στο ασφαλιστήριο. Θα πρέπει να επισημανθεί ότι δεν επηρεάζεται το Bonus Malus.
  • Τι πρέπει να κάνω;

   Είναι απλό. Αρκεί να καλέσετε στο 210 5713900 ή στο 210 5767786, να δηλώσετε την ζημιά σας και να δώσετε κάποια στοιχεία που θα σας ζητηθούν, όπως το ονοματεπώνυμό σας, ποια είναι η ασφαλιστική εταιρία σας, το μοντέλο του αυτοκινήτου σας. Αφού πάρουμε έγκριση από την ασφαλιστική εταιρία, μαζί θα προγραμματίσουμε την επίσκεψή σας στο κοντινότερο κατάστημά μας ώστε να εξυπηρετηθείτε άμεσα.
  • Εάν δεν μπορώ να έρθω στο κατάστημά σας για την αντικατάσταση, τι γίνεται;

   Η εξειδικευμένη κινητή μονάδα της MOTORGLASS θα έρθει στο χώρο σας και θα αποκαταστήσει επί τόπου τη ζημιά σας.

  • Πόση ώρα διαρκεί η αντικατάσταση ενός εμπρόσθιου ή οπίσθιου κρυστάλλου;

   Ο συνήθης χρόνος για την αντικατάσταση ενός παρμπρίζ ή οπίσθιου κρυστάλλου είναι 2 με 2,5 ώρες.

  • Υπάρχει διαφορά στην αντικατάσταση από την επιδιόρθωση ενός κρυστάλλου;

   Ναι, η αντικατάσταση αφορά την εξολοκλήρου αλλαγή του κρυστάλλου σας, ενώ η επιδιόρθωση αναφέρεται στην επισκευή του ιδίου κρυστάλλου, χωρίς να αλλαχθεί. Μόνο το εμπρόσθιο κρύσταλλο του αυτοκινήτου (παρμπρίζ) μπορεί να επισκευαστεί.

  • Γιατί να προτιμήσω επιδιόρθωση του εμπρόσθιου παρμπρίζ και όχι αντικατάσταση;

   Γιατί έτσι εξοικονομείτε χρόνο και χρήματα. Η επισκευή ολοκληρώνεται σε 30 περίπου λεπτά συγκριτικά με τις 2 – 2,5 περίπου ώρες της αντικατάστασης και το παρμπρίζ επανέρχεται στην αρχική του κατάσταση. Από οικονομικής άποψης, η επισκευή (εφόσον υπάρχουν οι προϋποθέσεις) κοστίζει αρκετά χαμηλότερα από την αντικατάσταση.

  • Η επιδιόρθωση γίνεται σε οποιοδήποτε σημείο του παρμπρίζ;

   Η επιδιόρθωση στο παρμπρίζ μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε σημείο εκτός από την περιμετρική ζώνη 5 εκατοστών του κρυστάλλου, όπου η συμπίεση εισόδου της ρητίνης προκαλεί ράγισμα του κρυστάλλου προς τα έξω. Επίσης, δεν γίνεται επισκευή στο άνω αριστερό τέταρτο του παρμπρίζ, δηλαδή στο οπτικό πεδίο του οδηγού. Εκεί η επισκευή θα πετύχει, όμως η έκχυση ρητίνης θα δημιουργήσει το φαινόμενο της διάθλασης, δυσχεραίνοντας την ορατότητα του οδηγού.

  • Πότε επιδιορθώνεται το κρύσταλλο;

   Το κρύσταλλο επιδιορθώνεται όταν η διάμετρος της ζημιάς είναι μικρότερη ή ίση από 2 εκ. και δεν βρίσκεται στο ορατό πεδίο του οδηγού.

  • Υπάρχει περίπτωση να ξανανοίξει;

   Όχι, δεν υπάρχει.

  • Επηρεάζεται η στρεπτική ακαμψία του αμαξώματος;

   Όχι, δεν επηρεάζεται. Μετά την επισκευή το όχημα επανέρχεται 100% στην αρχική του κατάσταση.

  • Καλύπτεται από την ασφαλιστική εταιρία η επισκευή του εμπρόσθιου παρμπρίζ ;

   Εφόσον στο ασφαλιστήριο συμβόλαιό σας περιέχεται η κάλυψη της Θραύσης Κρυστάλλων τότε η ασφαλιστική σας εταιρία θα αποζημιώσει το κόστος της επισκευής.

  • Μπορούν να επισκευαστούν τα πλαϊνά και τα οπίσθια κρύσταλλα;

   Μόνο τα πολυστρωματικά κρύσταλλα (διπλό τζάμι με φιλμ PVB στη μέση - Laminated) μπορούν να επισκευαστούν. Τα πλαϊνά, όπως και το οπίσθιο, είναι μονά κρύσταλλα τα οποία όταν σπάσουν θρυμματίζονται και συνεπώς δεν επισκευάζονται.

  • Τα κρύσταλλα είναι γνήσια;

   Όλα τα κρύσταλλα που τοποθετούνται συνοδεύονται από τα κατάλληλα πιστοποιητικά γνησιότητας. Αυτό σημαίνει ότι τηρούν όλες τις προδιαγραφές του κατασκευαστή του αυτοκινήτου. Δεν φέρουν το σήμα του κατασκευαστή λόγω του ότι μόνο ο κατασκευαστής έχει το δικαίωμα χρήσης του σήματος της μάρκας του αυτοκινήτου.

  • Τι είναι ο δείκτης 43R επάνω στο κρύσταλλο;

   Είναι η ευρωπαϊκή κοινοτική οδηγία RULLE 43 που καθορίζει τις προδιαγραφές ασφαλείας των κρυστάλλων των οχημάτων.

  • Αμέσως μετά την αντικατάσταση του παρμπρίζ μπορώ να πλύνω το αυτοκίνητό μου;

   Είναι προτιμότερο να περιμένετε 48 ώρες από την τοποθέτηση του παρμπρίζ πριν πάτε το αυτοκίνητο στο πλυντήριο.

 • ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

  Όσα προτείνουν οι ειδικοί της MOTORGLASS για την ασφάλεια του οχήματός σας αλλά και τη δική σας:

  1) Κάνουμε αλλαγή ελαστικών ή υαλοκαθαριστήρων σε τακτά χρονικά διαστήματα. Τα εντελώς ξηρά ελαστικά δημιουργούν στο παρμπρίζ ψιλές αμιχές που το αντιλαμβανόμαστε το βράδυ με ισχυρή διάθλαση.

  2) Χρησιμοποιούμε συνδυασμό αντιπαγωτικού με καθαριστικού υγρού πάντοτε στο δοχείο πλύσης του παρμπρίζ.

  3) Με την έναρξη βροχής πρέπει να ξεπλένουμε με άφθονο νερό το κρύσταλλο ώστε να απομακρύνουμε μικροσώματα και σκόνη. Εάν δεν απομακρυνθούν άμεσα από το κρύσταλλο θα λειτουργήσουν σαν σμυρίδι καταστρέφοντας την επιφάνεια.

  4) Δεν χρησιμοποιούμε ξύστρες ή ζεστό νερό για την απομάκρυνση πάγου από τα κρύσταλλα. Με τις ξύστρες χαράζουμε την επιφάνεια και με το ζεστό νερό δημιουργούμε θερμικό σοκ και σπάσιμο του κρυστάλλου. Πριν ή μετά μπορούμε να ψεκάσουμε την γυάλινη επιφάνεια με ειδικά αντιπαγωτικά σπρέι.

  5) Κρατάμε μεγάλη απόσταση από αυτοκίνητα μεγάλου όγκου ή προσπερνάμε γρήγορα. Υπάρχουν πολλές μικρές πέτρες σφηνομένες στα πέλματα και ο κίνδυνος να πεταχτεί πέτρα και να σπάσει το κρύσταλλό μας είναι υψηλός.

  6) Δεν σκουπίζουμε ποτέ με γυμνό χέρι εσωτερικά το κρύσταλλο. Το ανθρώπινο σμίγμα σε συνδυασμό με τις σκόνες δημιουργούν σκιές με υψηλή διαθλαστικότητα.

  7) Η κακή συνήθεια να αφήνουμε  αντικείμενα αξίας  στα καθίσματα ή σε εμφανή σημεία μέσα στο αυτοκίνητο ίσως αποβεί μοιραία. Μέσα στην πόλη οδηγούμε πάντα με κλειδωμένες τις πόρτες. Η γρήγορη κλοπή «hit and run» είναι συχνό φαινόμενο στα μεγάλα κέντρα.

  8) Δεν αφήνουμε ποτέ σπρέι και αναπτήρες στο ταμπλό του οχήματος. Προκαλούνται εκρήξεις και αναφλέξεις ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.